HTML

so far so good...

" A gondolkodás olyan mint az ejtőernyő. Akkor jó, ha nyitott! "

Friss topikok

2014.01.23. 06:23 gin74tonic

Tippem a valasztasokra

Oke, nem ertek a politikahoz, sosem voltam tagja egy partnak sem. Egyszer voltam szavazni 1994ben, mert eletkorom miatt akkor szavazhattam eloszor es ki akartam probalni milyen beleszolni a politikaba. Mentsegemre legyen szolva fiatal voltam es boho. ( ugy emlekszem a szocialistakra szavaztam, de nem vagyok biztos benne )

Erdekelni erdekel a politika, pontossan nem tudom megmondani miert - sokminden erdekel, miert a politika lenne eppen kivetel. A netrol figyelem hazam belpolitikai eletet, "rajta vagyok mint pokember a tuzfalon". Utoljara 2009ben jartam Magyarorszagon, de mar az azt koveto 5 evben is maximum ketszer egy evben - szemelyes tapasztalataim igy nincsenek.

Szoval kezdjuk - vegyuk sorra a partokat.

FIDESZ - a 2/3ad nem lesz meg, ahhoz tul sok penzt kivettek az egysavos adozassal az emberek zsebebol. Ugy gondolom Orban sem azert hozta teto ala meg tavasz elott a PAKS II projektet mert annyira surgos - az epitkezest 3-5 ev mulva kezdik el. Szerintem erzi a fidesz is hogy a 2/3-ad mar elment, legkozelebb 2018ban egy megszelidult Jobbikkal lehet majd megcsinalni ismet... a demografia - igy az ido - a Jobbiknak kezdvez, ezt ne feledjuk.

Jobbik - akkor maradjunk a jobboldalon: nekik max 15-18%. Esetleg 20. Ne feledjuk: mas dolog igazat adni valakinek, es megint mas szavazni is valakire. Sok ember egyetert a Jobbikkal es szavaz a Fideszre. Sok embert pedig kiver a viz a Jobbiktol. Az MSZP bol kiabrandultak is csak 2010ben szavaztak Vonaekra, tobbet nem fognak. A Jobbik egyebkent egesszen mashogy fut neki 2014 nek mint 2010-nek: latszik rajtuk a kozel 4 ev parlamenti munka, es okossan felvettek egy szelidebb format a kampanyra - nagy csodat nem fognak tudni csinalni. Talan az o mozgasteruk a legszukebb a palettan - ok jobbra tovabb nem mozdulhatnak, ha elkezdenek a jobbkozep iranyaba elmozdulni akkor tobb szelsojobbos szavazot veszitenek mint amennyit a fidesztol atcsalnak.

LMP - Nem lehetnek masok. Ez kiderult. Schiffer szimpatikus es nagyjabol egyenes de masok akkor sem lehetnek ha Terez Anya a vezetojuk. Amint tetje lesz a dolognak es megkornyekezik oket akkor egybol "szakadnak". Nekik tulajdonkeppen egy celjuk van: megugrani az 5%-ot. Haaaat, nem tudom. Tulajdonkeppen azt sem tudom hogy szoritsak e nekik. Sotlan brigad. Sokan a belvarosi biciklisekkel kotik ossze oket, vagy valami sotetzold kornyezetvedokkel. Nincs arcuk, igazbol nincs celjuk es szerintem nincs igazabol mondanivalojuk. Ok egy balkozep partformacio, igazi tomegbazis nelkul. ( vagy valaki hallott mar olyanrol hogy kocsmaban/boltban/fodrasznal valaki koromszakadtaig vedte volna oket? ) Ha eltunnenek egy 5%alatti eredmennyel a kutya nem sirna utannuk.

A Baloldal. Hat ide jutottak nagy vargabetukkel, Gyurcsanyostol, Bajnaistol, Mesterhazystol. Szerintem 25-30% es hizelgo voltam. Tulajdonkeppen a baj az hogy minosegibb baloldalt erdemelnenk. ( a tobbes szam elso szemelyt az orszag szavazoira ertettem, mindenkire ) A szavazasi torveny modositasa utan nyilvanvalova valt hogy ossze kell fogni - akkor meg mire volt ez jo? Annyira sokretu de "egylenyegi" ez a parttomorules hogy jellemezni is nehez. Egy dolog fogja ossze oket: az Orban ellenesseg. Kivancsi leszek mire lesz eleg.

Hat ennyi, valasztasok utan majd lehet rajtam nevetni :)

Szólj hozzá!

Címkék: mszp fidesz jobbik lmp valasztas 2014 paksII valasztasi joslat


A bejegyzés trackback címe:

https://gin74tonic.blog.hu/api/trackback/id/tr955777716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása